Produkty
Wkład dzbankowy MG2+ CYNK (op.3szt)

Wkład dzbankowy MG2+ CYNK (op.3szt)

Marka: BWT

EAN/GTIN: 9022001908742

Kod IK: RU240030877

Kod producenta: 240030877


Cena katalogowa netto

24 EUR / opak.

Cena katalogowa brutto

29,52 EUR / opak.

Wkład dzbankowy MG2+ CYNK (op.3szt)

Magnez robi różnicę

Wykorzystując unikatową technologię filtrów BWT, zwykła woda z kranu jest wzbogacona cennym mineralnym magnezem, dzięki czemu staje się bardziej wartościową fizjologicznie filtrowaną wodą BWT. Magnez nie tylko wspiera nasze zdrowie i kondycję, ale jest także doskonałym przewodnikiem smaku dla naszych kubków smakowych. Picie wody mineralizowanej magnezem jest prawdziwą przyjemnością. Ponadto w połączeniu z herbatą i kawą doskonale wydobywa ich aromaty. Podczas opatentowanego procesu część twardości wapnia zamienia się na fizjologicznie cenną twardość magnezu. W rezultacie proces ten zapewnia idealną ochronę przed osadzaniem się kamienia. Twoje urządzenia, takie jak czajniki i ekspresy do kawy, są skutecznie chronione przed uszkodzeniem, a Ty możesz zrelaksować się i oddać w pełni wrażeniom smakowym, jakie zapewniają Twoje ulubione napoje.
Doskonałe połączenie magnezu i cynku

Dodatek cynku zapewnia świeżość wody z kranu, wspomaga układ odpornościowy i pozytywnie wpływa na skórę i włosy.

Opatentowana technologia filtrów BWT

Wielostopniowy proces filtracji BWT w mineralnym wkładzie filtracyjnym z magnezem jest kamieniem milowym w historii opracowywania filtra: drobny filtr membranowy redukuje duże zanieczyszczenia i odfiltrowuje cząsteczki. Opatentowany wymiennik jonów BWT pochłania wapń i metale ciężkie, takie jak ołów czy miedź i wymienia je na jony magnezu i wodoru. Ta rewolucyjna technologia odpowiada za skuteczne zabezpieczenie sprzętu gospodarstwa domowego przed osadzaniem się kamienia. Wapń, który powoduje twardość, jest zastępowany przez cenny mineralny magnez. Jednocześnie zmniejsza się ilość substancji wpływających na smak i zapach (np. chlor). Wkład zapewnia optymalną ochronę przed osadzaniem się kamienia, a dodatkowa mineralizacja magnezem poprawia smak i sprawia, że przefiltrowana woda jest doskonałym wyborem dla smakoszy i koneserów - również przy parzeniu kawy i herbaty.